About

English – Egy joviális, pocakos csaposbácsi életnagyságú figurája invitálja be Önöket virágos vendéglönkbe, Széplak – Felsö föutcáján, a Vécsey utcában az állomástól a part felé 150 méterre jobb oldalt.

Az éttermet 1992- ben alapítottuk. Akkoriban Széplakon nyaralt a magyar média és müvészeti világ egy jó része, a minisztériumi üdülöben, a SZOT üdülökben, a nagy vállalati üdülökben a kempingekben a magyar társadalom minden rétege képviseltette magát. A rendszerváltás után még nagyon sokáig megszokott helyükön találkoztak a szétválasztott németek, de már mindkettöjük kemény valutával rendelkezett. A déli part sekély vize idecsábította a családok ezreit. Ezt a piacot megcélozva és nem utolsó sorban akkor született Bonca fiam hatására gondoltuk ki, hogy egy gyerek, családbarát kisvendéglöt hozunk létre.  Játszótér, pelenkázó, etetöszékek, bébi ételek kis állatok vonzották a kicsiket és rajtuk keresztül a családjukat.

… az ötlet bevált …

Sokféle ételt kreáltunk, melyek aztán büszkeségünkre elterjedtek. (Például a Borzaska elnevezés is tölünk ered.) Ezekkel próbáltuk izgalmasabbá tenni az étlapot, de alapvetöen a magyar konyhát részesítettük, részesítjük elönyben.

Pár szót  a munkatársakról: Mindig igyekeztem tisztességgel megbecsülni nehéz munkájukat. Talán ennek is köszönhetö, hogy a vendégtérben Tibivel több mint húsz éve dolgozunk együtt, a konyhában Szabi több mint tizenhat éve felel az ízekért. Marika néni főzelékeiért, kelt tésztáiért is sok éve járnak hozzánk. És voltak, akik kiöregedtek: Berci, Gabi, Laci bácsi, Mari néni. Voltak, akiket másfelé sodort az élet: Szilu, Mónika.  A fiam, Bonca is 12 éves kora óta segít a nyári szünetben. A jelenlegi kollégák is szinte mind dolgoztak már az éttermünkben. Ez egy szezonális vendéglátóhelynél figyelemre méltó. Ez a kis vállalkozás mindannyiukról szól.

A vendégekröl: A szállodákat, kempingeket bezárták, lebontották. Új nem épült helyettük. A németek már nem itt találkoznak. A településen lévő nyaralók tulajdonosai illetve bérlöi adják a visszajárók mellett vendégkörünket. A forgalmunk 70-80 %-át törzsvendégeinknek köszönhetjük. Vannak köztük   fiatalok is. Talán megtanulják, elfogadják és élvezik is a hagyományos ízeket  a pizzáink és az internet mellett.

… és reméljük még így marad sokáig!!